Top 5 belföldi bakancslistás hely

Az idei év egyértelműen a hazai turizmusnak kedvez. Magyarország számtalan olyan látványossággal és nevezetességgel rendelkezik, melyet egyszer az életben mindenkinek érdemes lenne megtekintenie. Pontosan ezért összegyűjtöttük, melyek ezek a helyek.

Magyarország legjobb turisztikai helyeit ne hagyja ki Ön sem!

  1. Túrázóknak

Sokak szerint hazánk legszebb panorámája nyílik a Prédikálószék csúcsáról, amely 639 méteren magasodik Komárom-Esztergom és Pest megye határán. A kilátó több irányból is megközelíthető, többek között Dobogókő vagy Dömös felől, nem mindig könnyű szakaszokon. De megéri a fáradtságot, ugyanis a csúcsra érve a lábunk előtt terül el a gyönyörű Dunakanyar, látható a Börzsöny, Nagymaros, Visegrád, valamint a távolabbi Vác fölé magasodó Naszály is.

  1. Balaton szerelmeseinek

A balatongyöröki Szépkilátó könnyen, autóval is megközelíthető és ingyenes parkolási lehetőség is biztosított. A Tapolcai-medence, Badacsony, a Szent György-hegy és a Somló-hegy is látható. A Balaton egyik legszebb kilátásának helyszíne.

  1. Természet járóknak

Hazánk legnagyobb szigetét, a Nagy- és a Mosoni-Duna körülölelte Szigetközt nem véletlenül nevezik a Duna ajándékának, hiszen annak hordaléka építette fel. A táj gazdag növény- és állatvilága, egyedülálló élőhelyek várják a természetkedvelő turistákat. A vízi túrák kedvelői végigjárhatják a galériaerdők övezte Mosoni-Dunát és a vadregényes felső-szigetközi Duna-ágrendszert, ahol a változatos szakaszok felejthetetlen élményt ígérnek a kajakkal, kenuval túrázóknak. Az idelátogatók a Mosoni-Dunán sétahajóról is gyönyörködhetnek a vadregényes tájban.

  1. Történelem kedvelőinek

Eger vára mind a magyar történelem, mind a kultúra egyik meghatározó építménye. Magyarország leghíresebb törökkori vára számos érdekes kiállításnak ad otthont. Lenyűgözőek a város fölé magasodó impozáns falak, melyek között ezer év kultúrtörténeti emlékeit találjuk. A vár elsősorban Gárdonyi Géza híres regényének, az Egri Csillagoknak, ill. az abból készült felejthetetlen filmnek köszönheti népszerűségét.

  1. Romatikus séták rajongóinak

Szeged belvárosának őse a „Palánk” volt, mely a Tisza mellékágai közül kiemelkedő egyik szigeten alakult ki. A város magját és a vár körüli területet sokáig palánk, azaz kihegyezett cölöpökkel megerősített árkolt földsánc védte.
A mai térképekre nézve nagyjából a nagykörút és a Tisza által határolt terület. A Belváros Szeged város közigazgatási, és kulturális központja. Ebben a városrészben található a városháza, a Fogadalmi templom, a Fekete-ház, a Szegedi Nemzeti Színház. A belváros központjának közelében van az Anna-kút és az Anna fürdő.

Hazai utazásához vegye meg előre országos autópálya matricáját, hogy kényelmesebben és gyorsabban elérje úticélját!

Vásárolja meg most, sorban állás nélkül online: www.virpay.hu  

fb
Telefon: +36 30 3036 608 | E-mail: ugyfelszolgalat@virpay.hu
fb
Telefon: +36 30 3036 608 | E-mail: ugyfelszolgalat@virpay.hu
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.
Az oldal használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.
További információ Rendben! Megértettem!