Elektronikus számla

Elektronikus számla a gyakorlatban

Amennyiben Ön VirPay Solutions Kft. oldalán vásárláskor jelzi az Áfa-s számla igényét, abban az esetben rendszerünk az Ön által a vásárláskor megadott e-mail címre 24 órán belül elektronikus számlát (e-számla) küld.

Ha Ön regisztrált felhasználónk és a vásárlását a portálra bejelentkezve indította, abban az esetben bejelentkezés utána a portál bal oldalán található "Matrica vásárlások archívuma" menüpontra kattintva bármikor utólag is letöltheti elektronikus számlájáit.

Minden elektronikus számla két dokumentumból áll egy PDF és egy XML.

A PDF dokumentumot Ön bármikor kinyomatathatja, ennek az adattartalma megegyezik az XML állomány adattartalmával.

Az XML dokumentum egy NAV által meghatározott formátumban készült szöveges állomány amit a Virpay Solutions Kft. digitális aláírással és időbélyeggel látott el.

Kérjük, hogy az XML dokumentumot elektronikusan tárolja el, mert egy esetleges adóügyi ellenőrzéskor az NAV munkatársai ezt az XML állományt fogják kérni Öntől.

Amennyiben Ön elvesztené az E-számla XML állományát, abban az esetben kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak és 3 munkanapon belül a vásárláskor használt e-mail címre megküldjük a másolatot.

Az elektronikus számla törvényi és technikai háttere

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (Áfatv.) 174. § (1) bekezdése alapján számla [ide értve az Áfatv. 176. § (1) bekezdése alapján egyszerűsített adattartalommal rendelkező számlát is] elektronikus úton is kibocsátható. Amennyiben bővebb információt szeretne kapni az elektronikus számlázásról, abban az esetben kérjük látogasson el az NAV oldalára az alábbi hivatkozásra kattintva:

NAV információk az elektronikus számlázásról

A VirPay Solutions Kft. által kibocsátott számlák a Microsec Kft. által kibocsátott fokozott biztonságú elektronikus aláírást és minősített időbélyeget tartalmaz. Az elektronikus számlázás technikai részleteiről a Microsec Kft. oldalán tájékozódhat az alábbi hivatkozásra kattintva:

Microsec Kft. - elektronikus számlázás

fb
Telefon: +36 30 3036 608 | E-mail: ugyfelszolgalat@virpay.hu
fb
Telefon: +36 30 3036 608 | E-mail: ugyfelszolgalat@virpay.hu
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.
Az oldal használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.
További információ Rendben! Megértettem!