Havi vagy 10 napos? Megyei vagy éves?

Havi vagy 10 napos? Megyei vagy éves?

Ha bizonytalan a vásárlásban, mi segítünk eldönteni, mikor melyik autópálya matrica típus a legjobb megoldás.

Tudjuk, nem mindig olyan egyszerű eldönteni, hogy a 10 napos, a havi, az éves vagy éppen a megyei matrica lenne a legjobb választás. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amelyekre érdemes figyelni autópálya matrica vásárlásakor.

Matricavásárlásnál induljunk ki az úthasználati szokásokból 

Ha tudjuk, milyen sűrűn, illetve mekkora távolságokat teszünk meg az autópályán, akkor ez alapján kiválaszthatjuk azt a típusú matricát, ami az adott körülmények között a legjobban megéri.

- 10 napos autópálya matrica: Ha az adott hónapban akár csak egy olyan utunk is lesz, amelynek során igénybe veszünk autópályát, és éves szinten a 10 napos, illetve a havi matricára fordított összeg 40 000 forint alatt marad, akkor a 10 napos autópálya matrica a legelőnyösebb.

- Havi autópálya matrica: Ha az adott évben előreláthatólag 40 ezer forintnál kevesebbet költünk matricára, de egy hónapon belül többször is használjuk az autópályát, abban az esetben a havi matrica az ideális.

- Éves autópálya matrica: Egész évben sokat utazik autópályán, rövidebb távolságokra, de hosszabb utakra is? Ha 10 napos illetve havi matricára többet költene évi 40 ezer forintnál, akkor egyértelműen az éves autópálya matrica a tökéletes választás. Ha sokat utazik, de nem látja pontosan előre, mennyit, és lehet, hogy ennek költsége valamivel 40 ezer forint alatt marad, akkor is érdemes elgondolkodni az éves matricán, hiszen ezt csak egyszer kell megvenni, és egész évre meg van oldva a matricákkal kapcsolatos összes gond.

- Megyei matricák: Aki csak egy bizonyos régióban, egy vagy néhány szomszédos megyében használja az autópályát, a legjobban ezzel a típussal jár. Ide sorolhatók a Budapest környéki településekről, elővárosokból naponta ingázók is. Még akkor is, ha egy-két alkalommal hosszabb útra is megyünk, akkor is jobban megéri a megyei matrica, és mellé ilyenkor venni pluszban például egy 10 naposat.

Mennyi az annyi?

A tervezéshez persze érdemes tisztában lenni az árakkal is. D1-es kategóriában (legfeljebb 7 személyes személygépkocsi) a 10 napos matrica 3.500 Ft, a havi 4.780 Ft, az éves 42.980 Ft, a megyei matrica pedig 5.000 forintba kerül. Utóbbi összeg megyénként értendő, viszont ezek a matricák egy évig érvényesek.

A matrica vásárláshoz kattintson ide >>

fb
Telefon: +36 30 3036 608 | E-mail: ugyfelszolgalat@virpay.hu
fb
Telefon: +36 30 3036 608 | E-mail: ugyfelszolgalat@virpay.hu
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.
Az oldal használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.
További információ Rendben! Megértettem!