Autópálya újdonságok és változások 2018-ban

Autópálya újdonságok és változások 2018-ban

Január elsejétől számos új, az autósok költségeit és adminisztrációs terheit csökkentő előírás lépett hatályba az e-matricás rendszerben. Az egyik legfontosabb intézkedés lehetővé teszi, hogy a véletlenül díjköteles útszakaszra tévedő autósok az utazás megkezdése után is megvásárolhatják az e-matricát.

Az e-matrica beszerzésére az utazás megkezdését követően még 60 perc áll rendelkezésére annak az autósnak, aki díjköteles útszakaszra hajtott, és korábban nem tett eleget fizetési kötelezettségének.

Török Szabolcs, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője elmondta: hosszú évek tapasztalatait vették figyelembe, amikor a jogszabály-módosítási javaslatokat benyújtották a minisztériumnak. Ugyanis a pótdíjazottak nagy része szeretett volna fizetni a használatért.

A díjrendelet változásairól részletesen a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. oldalán olvashatnak itt >>

Ezen kívül január elsejétől a pótdíj befizetésének határideje 30 napról 60 napra emelkedett és a bírság kifizetésére részletfizetést is lehet kérni. Bővült a családi kedvezmény köre is, a D2-es kategóriába tartozó gépjárművek után igénybe vehető kedvezmény 2018-tól nem csak a négy, hanem a három gyerekes családok számára is elérhetővé vált.

A motorosok számára is kedvező változás jön 2018-ban! A motorosok kínálatából eddig hiányzó kedvezményes havi matricát vehetnek majd járművükre. A már májustól elérhető új termék ára az 1470 forintos heti jogosultsághoz képest mindössze 2500 forint.

A autópálya matrica díjak 2018-ban nem változtak, azonban új fizetős szakaszok kerültek be a rendszerbe.

Győr-Moson-Sopron megyében az M85-ös Csornát elkerülő második szakasza, valamint Hajdú-Bihar megyében az M35-ös Debrecen-Berettyóújfalu szakasza is fizetős lett.

A végére egy jó tanács: Vásárláskor minden esetben ellenőrizzük a rendszámot és a díjkategóriát, mivel a hibás adatokkal megváltott matrica esetén pótdíjfizetésre köteleznek minket!

fb
Telefon: +36 30 3036 608 | E-mail: ugyfelszolgalat@virpay.hu
fb
Telefon: +36 30 3036 608 | E-mail: ugyfelszolgalat@virpay.hu
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.
Az oldal használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.
További információ Rendben! Megértettem!